NAALDWIJK - Een spannende tijd breekt aan! De komende weken kunt u Westlandse sporters die het afgelopen jaar uitblonken nomineren voor de sportprijzen van de gemeente. Kent u zo iemand die de sterren van de hemel speelde? Of een team dat duidelijk schitterde? En wat te denken van die coach die zijn team tot grote hoogte bracht? U kunt ze tot uiterlijk 17 november aanmelden via de website www.gemeentewestland.nl/sportprijzen.


Vele sporters hebben al op het podium van het Westlandse Sportgala gestaan. Ook in 2020 hoopt de gemeente weer de beste sporters met applaus te mogen begroeten.

De uitreiking van de Westlandse sportprijzen 2019 vindt plaats op donderdag 30 januari 2020 in Westlandtheater De Naald. Er zijn prijzen te winnen in zes categorieën: sporttalent, sportteam, sporters met een beperking, sportvrouw, sportman en sportcoach van het jaar 2019.

Alle inwoners kunnen Westlandse sporters nomineren die in de periode december 2018 tot en met november 2019 mooie sportprestaties hebben neergezet.

Voorwaarden voor aanmelden

Aanmeldingen worden alleen geaccepteerd als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Individuele sporter:
De individuele sporter woont officieel in de gemeente Westland. De jury kan een uitzondering maken als er een duidelijk aantoonbare band met Westland is. Andere voorwaarden zijn:
• de individuele sporter is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of;
• de individuele sporter heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of;
• de individuele sporter heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd. De jury die de Westlandse sportprijzen toekent maakt de beoordeling.

Teamsporters:
Belangrijke voorwaarde hierbij is dat het team deel uitmaakt van een in de gemeente Westland gevestigde sportvereniging. Tenminste de helft van de spelers van dit team woont officieel in de gemeente Westland. Andere voorwaarden zijn:
• het team (jeugd/dames/heren/gemengd) is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of;
• het team heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch kampioenschap, of;
• het 1e seniorenteam is kampioen geworden in de afdeling/klasse waarin men uitkomt, of;
• een team heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone sportprestatie geleverd.
Een en ander ter beoordeling van de jury, die belast is met de toekenning van de
Westlandse sportprijzen.

Sporttalent:
Het talent is minimaal 14 en maximaal 18 jaar oud tijdens de geleverde sportprestatie.

G-sporter:
• De individuele sporter of het sportteam is Nederlands Kampioen geworden in een competitie van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF, of;
• De individuele sporter of het sportteam heeft een 1e, 2e of 3e plaats behaald bij een Europees-, Wereld- of Olympisch Kampioenschap, of;
• De individuele sporter of het sportteam heeft een voor Westlandse begrippen buitengewone
• sportprestatie geleverd. De jury die de Westlandse sportprijzen toekent maakt de beoordeling.

Sportcoach:
De sportcoach heeft voor een belangrijk deel van het jaar een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de sportieve successen en vooruitgang dan wel aan de prestaties van de individuele sporter of van het sportteam met wie hij of zij heeft gewerkt. De sportvereniging waaraan de coach is verbonden, is lid van een sportbond aangesloten bij NOC*NSF.

Vrijwilligers publieksprijs
Ook dit jaar wordt een sportvrijwilligersprijs uitgereikt. Verenigingen kunnen vrijwilligers nomineren. Met een uitgebreide onderbouwing moet duidelijk worden gemaakt waarom deze vrijwilliger zoveel betekent voor de vereniging en de publieksprijs verdient.

Nominaties

Uit alle aanmeldingen wordt voor elke categorie een drietal genomineerden geselecteerd en voorgedragen aan de jury. De jury bepaalt wie de uiteindelijke winnaars zijn.