ROTTERDAM - PSV heeft voor het derde jaar op rij de Johan Cruijff-schaal weten te veroveren. In De Kuip was de bekerwinnaar nipt te sterk voor landskampioen Feyenoord (0-1).


Feyenoord begon iets beter aan het duel. Paixao kreeg een kans, maar hij strandde op Benitez. Ook Gimenez en Stengs lieten even later een mogelijkheid onbenut. PSV kreeg halverwege de eerste helft vat op de wedstrijd, waarbij vooral Lang zich deed gelden. De aanwinst testte na een handige actie keeper Bijlow, die de bal met moeite pareerde.

Vlak na de rust was Teze dicht bij de openingstreffer. Zijn inzet werd door Bijlow met de voet gekeerd. De Kuip sprong op bij een treffer van Paixão en even later leek ook Babadi aan de andere kant te scoren, maar beide keren ging de vlag omhoog. PSV bleef aandringen, maar Bijlow was ook attent bij een schot van Bakayoko, een van richting veranderde bal van Van Aanholt en een afstandsschot van Teze.

Feyenoord kwam door slordig spel zelf nog amper aan aanvallen toe. Ook de vele wissels kwamen het spel niet ten goede. Toen Saibari met een knappe assist Lang vond, was er ook voor Bijlow geen houden meer aan. Waar Feyenoord vorig seizoen vaak een achterstand kon ombuigen,dwong het nu in de slotfase nauwelijks nog iets af.

Feyenoord - PSV 0-1 (0-0)
79. Noa Lang 0-1