ROTTERDAM - Feyenoord heeft zijn terugkeer in de Champions League opgeluisterd met een 2-0 zege op Celtic. In De Kuip eindigden de Schotten het duel met negen man.

Feyenoord, dat in 2017 voor het laatst meedeed met de Europese elite, wist in de eerste helft geen vuist te maken. Met diepe ballen poogde het de verdediging van Celtic in de problemen te brengen, maar vaak ontbrak de precisie. Celtic speelde ook onnauwkeurig, al brak het een paar keer gevaarlijk door. Minteh probeerde het met een afstandsschot, maar zag doelman Hart redden. Stengs had kort voor rust wel succes en krulde een vrije trap tegen de touwen.

Na de rust domineerde Feyenoord. Celtic kwam er niet meer aan te pas, zeker niet toen het in vijf minuten van een elftal een negental werd. Lagerbielke kreeg z'n tweede gele kaart voor het veroorzaken van een strafschop. Hart keerde de elf meter-trap van Paixão, en vlak daarna kreeg invaller Holm voor een charge op Weiffer ook rood. Feyenoord scoorde nog drie keer, maar alleen de pegel van Jahanbakhsh werd goedgekeurd. Een tegenvaller wwas het uitvallen van Ivanusec die het veld op een brancard verliet.