DEVENTER - Kersverse bekerwinnaar Feyenoord heeft met een 1-3 zege bij Go Ahead Eagles de tweede plaats, en dus een Champions League-ticket, nu echt veiliggesteld, waar PSV na vanavond nog maar een fractie van de landstitel verwijderd is.


PSV won eerder op de avond met liefst 0-8 bij SC Heerenveen en wist dat men bij puntenverlies van Feyenoord de titel in handen had. Zo ver liet d eploeg vanArne Slot het niet komen. Go Ahead Eagles was in het wat rommelige begin niet minder dan de Rotterdammers. Eenmaal in de buurt van de herstelde Bijlow liep men echter steeds vast. Ivanusec maakte binnen een aantal minuten het verschil. Hij scoorde via de lat en de rug van De Lange en even later met een geplaatst schot. Edvardsen kopte op slag van rust uit een prima voorzet van Adekanye de aansluitingstreffer binnen.

Ueda liet vlak na rust kansen liggen om het af te maken,maar kwam er wel steeds iets dichter bij.De Japanner zorgde uit een fijn passje met de buitenkant van Stengs alsnog voor de beslissing.