ROTTERDAM - Feyenoord heeft zondagmiddag op Het Kasteel op het nippertje gewonnen van Sparta. Cyriel Dessers zorgde in de blessuretijd voor de enige treffer in de Rotterdamse derby.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam de stadsderby enigszins tot leven. Doelman Okoye moest bij schoten van Alireza Jahanbakhsh en Luis Sinisterra handelend optreden en aan de andere kant moest Bijlow zich strekken na een afgeketst schot van Adil Auassar.

Feyenoord gooide het tempo na rust omhoog en werd prompt gevaarlijk. Bryan Linssen verscheen vrij voor het doel, maar kreeg de bal niet langs Okoye. De keeper keerde daarna ook een schot van Sinisterra waardoor het duel op 0-0 leek uit te draaien. Na een corner van Kökcü stond Dessers echter volledig vrij om de 0-1 binnen te schieten.