WAALWIJK - Feyenoord heeft een zeer moeizame 0-1 zege geboekt bij RKC Waalwijk, dat na twee gelijke spelen zijn eerste nederlaag leed.

In een bijzonder matige eerste helft had Feyenoord meer balbezit. Dat leverde echter niet meer op dan enkele pogingen van afstand van onder anderen debutant Hartman. Alleen een vrije trap van Kökçü kwam tussen de palen, waar Vaessen verder onheil voorkwam.

De tweede helft leverde meer vertier en kansen op.Vaassen stopte inzetten van Walemark en Danilo, aan de ander kant keerde Bijlow een schot van Bel Hassani. Na een charge van Lutonda op Walemark brak Danilo de ban vanaf de stip. RKC drong nog aan, kreeg kansen via onder anderen Kramer en Jozefzoon, maar de gelijkmaker bleef uit.