MAASTRICHT - ADO Den Haag is opgeklommen naar de tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Darije Kalezic deed vrijdagavond snel zaken tegen MVV, dat alweer de vierde nederlaag op rij leed: 0-3.

ADO Den Haag won zijn laatste twee competitiewedstrijden niet, maar had vrijdag opvallend weinig moeite met MVV Maastricht. Jort van der Sande opende met een rake kopbal in de derde minuut de score en zes minuten later verdubbelde Henri Koudossou al de Haagse marge. Na een prachtige steekpass van Van der Sande schoot Daryl van Mieghem voor rust ook al de 0-3 binnen en daarmee was de wedstrijd al snel gespeeld.

In de tweede helft gunde ADO Den Haag de bal aan MVV, maar bleef soeverein overeind en er veranderde dan ook niets meer aan de score.