ROTTERDAM - Het zondag door de storm Ciara afgelaste duel tussen Sparta en ADO Den Haag is gewonnen door de thuisploeg. Op Het Kasteel werd het 4-2 voor de ploeg van Henk Fraser die daarmee dichter naar de middenmoot kruipen terwijl de zorgen voor het ADO Den Haag van Alan Pardew alleen maar groter worden.

Via Shaquille Pinas kwamen de gasten na een ruim kwartier nog wel op voorsprong, maar Sparta had de orde voor de rust al hersteld. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Adil Auassar gelijk en even later was het Patrick Joosten die voor 2-1 wist te zorgen. In de blessuretijd van de eerste helft wist Bart Vriends de marge zelfs op twee te brengen.

Na de rust waren er kansen voor beide ploegen en halverwege wist Cryscencio Summerville het doel te vinden., Lang hadden de gasten zicht op een punt, maar in blessuretijd maakte Abdou Harroui aan iedere Haagse illusie een eind: 4-2.

Sparta - ADO Den Haag 4-2 (3-1)