DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich ten koste van Sparta geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB-Beker. Een hoofdrol was er voor keeper Luuk Koopmans van de thuisploeg die in de blessuretijd de 1-1 tegen de touwen kopte. ADO Den Haag bleek uiteindelijk de beter in het nemen van strafschoppen.

In de eerste helft viel er niet veel te genieten. Toch viel er vijf minuten voor de rust een doelpunt toen Danzell Gravenberch de bal hard in de bovenhoek mikte: 0-1.

Na de rust waren de kansen veel talrijker. Zo moest Koopmans kansen van Harroui en Mijnans onschadelijk maken terwijl aan de andere kant de debuterende keeper Okoye, die Benjamin van Leer verving, goede reddingen had op pogingen van Kemper en Morrison. Vier minuten in blessuretijd moest hij echter alsnog capituleren toen zijn collega Koopmans mee naar voren ging en de 1-1 tegen de touwen kopte.

In de verlenging kreeg ADO Den Haag de beste kansen, maar gescoord werd er niet. In de beslissende strafschoppenserie was het uiteindelijk Spartaan Bart Vriends die de bal tegen de lat mikte waardoor ADO Den Haag een ronde verder ging.