HEERENVEEN - Na elf wedstrijden zonder zege heeft SC Heerenveen woensdagavond op overtuigende wijze afgerekend met Feyenoord. In het Abe Lenstra Stadion kregen de Rotterdammers opnieuw een tik te verwerken door met 3-0 te verliezen.

Trainer Johnny Jansen van de Friezen toonde na afloop een glimlach van oor tot oor en dat was terecht want voor het eerst sinds begin november zag hij zijn ploeg weer eens goede voor de dag komen. De toon werd gezet na pakweg een half uur spelen. Joey Veerman, de laatste weken delend in de malaise, opende op fraaie wijze de score na een listig passje van Siem de Jong en binnen twee minuten werd die score verdubbeld door Pawel Bochniewicz. Feyenoord is wakker en weet aan het eind van de eerste helft nog even aan te zetten, maar men kan keeper Erwin Mulder niet verontrusten.

Kort na de rust slaat Heerenveen opnieuw toe via Mitch van Bergen die op aangeven van Henk Veerman keeper Marsman in de korte hoek verrast. Waar Heerenveen dodelijk effectief is daar weten de Rotterdammers niet met de kansen om te gaan en dus brengt Advocaat zowel Linssen als Pratto in de ploeg. De beste kansen blijven echter voor de thuisploeg en met iets meer scherpte hadden Henk Veerman en Siem de Jong de Rotterdammers nog meer pijn kunnen doen.