EINDHOVEN - PSV heeft zondag een makkelijke en ruime zege behaald op ADO Den Haag. De ploeg van Roger Schmidt had weinig te duchten van de gasten en liepen na de rust, mede dankzij twee goals van Noni Madueke, uit naar 4-0.

PSV kwam na een kwartier op voorsprong toen Van Ewijk een lichte overtreding maakte op Eran Zahavi. Scheidsrechter Kamphuis zag er een strafschop in waarna de Israëlier zijn eerste competitiegoal voor de Eindhovense ploeg maakte. Het is eigenlijk een wonder dat er voor de rust niet meer wordt gescoord want PSV is oppermachtig. Zo moet Shaquille Pinas nog een bal van de lijn keren en weet Donyell Malen een opgelegde kans over te mikken.

In de tweede helft gaat PSV wel beter om met de kansen en het is dan ook al snel 2-0 als Madueke van buiten de zestien uithaalt. In de laatste tien minuten loopt de score vervolgens nog hoger op. Ryan Thomas scoort eerst met een ferme knal voordat Madueke tussen vier verdedigers in voor het slotakkoord zorgt: 4-0.

Door de zege blijft PSV op twee punten achterstand van de koplopers Ajax en Vitesse.

PSV - ADO Den Haag 4-0 (1-0)
16. Zahavi (pen.) 1-0
51. Madueke 2-0
84. Thomas 3-0
90. Madueke 4-0