TILBURG - Willem II heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie flink verstevigd. De ploeg van trainer Peter Maes won thuis de topper tegen de nummer twee ADO Den Haag met 2-1.

Ringo Meerveld was bij de Tilburgers opnieuw de regisseur op het middenveld en schonk Willem II met zijn vijfde wedstrijd in zes duels in de elfde minuut een voorsprong. De middenvelder omspeelde Ché en vond vervolgens knap een gaatje. Na een uitglijder van de matig spelende Ché volgde de 2-0 al snel. Meerveld nam de bal over, legde breed op Bosch, die prachtig uithaalde. Willem II had ADO Den Haag voor rust meer pijn kunnen doen, maar ondermeer keeper Marsman voorkwam dat.

Na rust domineerde ADO Den Haag, maar was slordig in de afwerking en scoorde pas laat via een kopbal van Derijck. In de slotfase rook ADO nog aan de gelijkmaker, maar met hangen en wurgen bleven de Tilburgers overeind. Willem II heeft nu zeven punten voorsprong op Roda JC dat de tweede plaats overneemt van ADO Den Haag. De ploeg van Darije Kalezic staat nu derde op acht punten achterstand.