NAALDWIJK - Een zure nederlaag voor Hollandia woensdagavond in het inhaalduel bij Westlandia. De Hoornse formatie van trainer Anand Jagdewsing dicteerde in Naaldwijk zeventig minuten lang, maar zag de thuisploeg in de slotfase driemaal toeslaan: 3-0.

Wie alleen de uitslag zou zien, zou vermoeden dat Hollandia een kansloze nederlaag leed in het westland, maar niets was minder waar. Hollandia was oppermachtig, zo zeer dat de trainer van Westlandia al na een half uur een dubbele wissel toepaste. Nick Kuin en Sonny Pronk hadden op dat moment al grote kansen om zeep geholpen.

Ondanks de wissels bijj de thuisploeg was het beeld na de rust niet veel anders. Bart Spil en opnieuw Pronk kregen nu de mogelijkheden, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Zuur was het daarom dat Nwanko in de 73e minuut uit een corner wel de 1-0 voor Westlandia wist te maken. Hollandia perste er nog een slotoffensief uit, maar kreeg het deksel dubbel en dwars op de neus via treffers van Bransen en Markes: 3-0.