ROTTERDAM - Feyenoord heeft zonder enige moeite de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard gewonnen. In De Kuip won de ploeg van trainer/coach Arne Slot met 5-0.

Guus Til opende de score al na acht minuten door de uitlopende doelman Van Osch te verschalken met een mooi lobje. Bryan Linssen kwam halverwege de eerste helft net als Til op negen treffers met een rake kopbal uit een corner.

Toen Linssen kort na rust weer scoorde met een een kopbal uit een corner, was de zesde nederlaag op rij voor Fortuna min of meer een feit. Linssen had koppend een hattrick kunnen maken, doch hij raakte de bal verkeerd, die echter wel voor de voeten van Luis Sinisterra belandde die wel scoorde. Alireza Jahanbakhsh deed kort voor tijd nog een duit in zakje met een harde kopbal.