ZAGREB - Feyenoord is de groepsfase van de Europa League begonnen met een doelpuntloze puntendeling. Op bezoek bij Dinamo Zagreb werd het, ondanks dat er niet gescoord werd, een enerverend duel voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Kansen kregen de Rotterdammers namelijk wel, en de grootste daarvan was er al na zeven minuten toen Mark Diemers gevloerd werd en Steven Berghuis vanaf elf meter mocht aanleggen. De strafschop van de aanvoerder was wel hard, maar ook recht op doelman Livakovic af. Feyenoord had in de openingsfase ook al kansen gekregen via Haps en Linssen en laatstgenoemde kreeg vlak voor rust ook nog een grote kopkans, maar deze miste kracht.

Ook na de rust was Feyenoord de betere en opnieuw was de beste kans voor Linssen die weer Livakovic tegen kwam. Twintig minuten voor tijd moesten de Rotterdammers met tien man verder na een tweede gele kaart voor Marco Senesi. Het lukte Feyenoord vervolgens nog wel om een punt uit het vuur te slepen met name dankzij een magnifieke redding van keeper Justin Bijlow in de slotfase: 0-0.