ROTTERDAM - Feyenoord heeft de druk op de nummer twee van de Eredivisie, AZ, opgevoerd door zaterdagavond met 2-1 van Fortuna Sittard te winnen. AZ komt zondag in actie in een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in actie. De zege van de Rotterdammers kwam in de tweede helft tot stand na een zeer povere eerste helft.

Feyenoord mocht na de eerste 45 zelfs blij zijn dat het niet al op achterstand stond want na een klein half uur was er een opgelegde kans voor Passlack die naast mikte. Daarvoor vonden Tekie en Diemers al keeper Bijlow op hun weg. Pas in het laatste kwartier kwam de ploeg van Dick Advocaat wat vaker in de buurt van het doel via Senesi en Berghuis, maar eigenlijk zonder overtuiging.

Kort na de rust breekt een strafschop de wedstrijd open nadat Bozenik omver wordt geduwd en Nijhuis met hulp van de VAR naar de stip wijst waarvan Berghuis koelbloedig is. Tien minuten later grijpt de VAR opnieuw in en krijgt ook Fortuna Sittard een strafschop. Nu is het Diemers die raak mikt. Twintig minuten voor tijd valt de beslissing en net als een week eerder is Bozenik het goudhaantje als hij goed anticipeert op een inzet van Karsdorp. Met de nodige moeite aangezien de Limburgers alles of niets gaan spelen houdt Feyenoord vervolgens stand.

Feyenoord - Fortuna Sittard 2-1 (0-0)
52. Berghuis (pen.) 1-0
63. Diemers (pen.) 1-1
71. Bozenik 2-1