ARNHEM - Feyenoord heeft zondagmiddag met 0-0 gelijk gespeeld bij Vitesse. Met name in de tweede helft kreeg de ploeg van Dick Advocaat kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het vizier stond niet op scherp.

Vitesse begon beter aan het duel en had een unieke kans om de score te openen toen Marsman een overtreding maakte op Bazoer. Marsman stopte de strafschop van Matavz, maar omdat de keeper te vroeg zou hebben bewogen kreeg hij geel en moest de strafschop over. Tussenkomst van de VAR toonde echter dat de Vitesse-spelers ook te vroeg inliepen waarna de gele kaart en strafschop werden ingetrokken. Nadat Toornstra later een vrije trap op de lat schoot ging men met 0-0 rusten.

Dit bleef het ook in de tweede helft al was Feyenoord nu duidelijk de bovenliggende partij. Keeper Remko Pasveer hield Vitesse op de been, want de kansen waren niet besteed aan onder meer Sinisterra, Beerghuis en Botteghin terwijl Kökcü de lat raakte en Jörgensen vlak voor tijd wild over schoot.