ROTTERDAM - Dick Advocaat heeft zijn voormalige assistent-coach Zeljko Petrovic zondagmiddag flink pijn gedaan. In De Kuip won Feyenoord met overtuigende cijfers van Willem II, de nieuwe ploeg van Petrovic.

De Tilburgers wensten zich niet te laten afslachten in De Kuip en Petrovic had dan ook duidelijk de accenten op de verdediging gelegd. In een matige eerste helft hield deze lang stand, maar moest in de blessuretijd alsnog capituleren. Jens Toornstra wist een bal goed aan te nemen en doeltreffend uit te halen.

Die goal bleek een klap voor Willem II, want binnen tien minuten na rust was men geheel kansloos. Bryan Linssen die kort daarvoor nog de paal had geraakt zorgde voor de 2-0 en binnen een paar minuten had de net ingevallen Luis Sinisterra de score vergroot na een vloeiende aanval. Na een overtreding op Linssen wist aanvoerder Steven Berghuis vanaf elf meter ook een duit in het zakje te doen en het slotakkoord was voor Orkan Kökcü die vrijstaand de eindstand op 5-0 bepaalde.