ROTTERDAM - Marco Senesi heeft Feyenoord zondag alsnog de drie punten bezorgd door in de slotfase van de wedstrijd tegen RKC de 3-2 tegen de touwen te koppen. De Rotterdammers kwamen daarmee een zeer zwakke start, waarin de gasten een 0-2 voorsprong hadden, te boven.

Waar na twintig minuten de eerste fluitconcerten hoorbaar waren daar stond De Kuip in de 85e minuut te trillen op zijn grondvesten. De start was namelijk zeer slecht. Eerst kon Darren Maatsen profiteren van zwak verdedigen bij Geertruida en even later was het Sylla Sow die raak schoot waarbij keeper Vermeer er niet goed uit zag. Feyenoord herstelde zich gelukkig snel en vijf minuten later zorgde Nikolai Jørgensen voor de aansluitingstreffer. Een van richting veranderde vrije trap van Sam Larsson zorgde zelfs voor een 2-2 ruststand.

Feyenoord ging op jacht naar de overwinning in de tweede helft, had ook een voortdurend overwicht, maar ook het geluk niet mee bij vele schotpogingen. Tot in de 85e minuut Senesi hoog klom bij een corner en de 3-2 tegen de touwen knikte.