ROTTERDAM - Feyenoord heeft zaterdag een simpele en ruime overwinning behaald op VVV-Venlo. In De Kuip had de ploeg van trainer Dick Advocaat werkelijk niets te duchten van de Noord-Limburgers.

De Rotterdammers scoorden totaal zes keer, keurig verdeeld over beide helften. Na geklungel in de Venlose defensie bij met name Pachionek opende Jens Toornstra de score en deze werd vijf minuten later verdubbeld door een kopbal van Lutsharel Geertruida. Na een half uur kon Bryan Linssen in alle vrijheid richting doel gaan en met een mooi stiftje afmaken waarmee het duel feitelijk beslist was.

Na een uur spelen voerde Toornstra met een droge en harde knal de score verder op waarna ook aanvoerder Steven Berghuis, met de mooiste treffer van de middag, een duit in het zakje deed evenals Eric Botteghin die de eindstand op 6-0 bepaalde.