ROTTERDAM - Feyenoord is er niet in geslaagd om ondanks een veldoverwicht van landskampioen Ajax te winnen. De Klassieker eindigde de Rotterdamse Kuip in een puntendeling: 1-1.


Feyenoord domineerde in de beginfase, drong Ajax ver terug en kwam bij een corner bijna op voorsprong. Timber leek de bal in eigen doel te schieten, maar Rulli voorkwam dat met een knappe reflex. Het lang onzichtbare Ajax kreeg na een klein half uur twee kansen via Kudus en Timber. Na balverlies van Berghuis en een prima voortzetting van Hartman pegelde Paixão de bal prachtig in de verre hoek en ging Feyenoord met een voorsprong rusten.

Net na de pauze was het Danilo die rakelings naast schoot. Feyenoord bleef de gevaarlijkste ploeg, maar omdat men de trekker niet overhaalde kon Ajax blijven hopen. Bijlow voorkwam dat Kudus scoorde en Hartman haalde een inzet van Kudus van de lijn. De gelijkmaker viel toch en was een kopbal van Klaassen, die via Wieffer binnenrolde. De slotfase was vooral ruw en rommelig, maar gescoord werd er niet meer ondanks een enorme kans van Gimenez.