GRONINGEN - FC Groningen heeft dinsdagavond op simpele wijze het laag geklasseerde ADO Den Haag verslagen. In het eigen Euroborg zegevierde de ploeg van trainer Danny Buijs met 3-0.

Ondanks tal van aanwinsten is in Den haag het lek nog niet boven. Ook in Groningen liet de ploeg van Ruud Brood een machteloze indruk achter die er niet beter op werd toen Ramon Pascal Lundqvist in de 18e minuut keeper Luuk Koopmans verraste met een fraaie vrije trap. Nog voor de rust wordt die score verdubbeld door Jørgen Strabd Larsen die een gave voorzet van Gabriel Gudmundsson op waarde weet te schatten.

Pas halverwege de tweede helft weet Marko Vejinovic voor het eerst namens de gasten op doel te schieten. Keeper Sergio Padt weet te keren en achteraf blijkt het een van de weinige speldenprikjes van de Haagse ploeg te zijn. Drie minuten later wordt een schot van Alessio da Cruz namelijk van richting veranderd hetgeen de 3-0 betekent waarna de thuisploeg het duel geconcentreerd kan uitspelen.