DEN HAAG - Excelsior keert na drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie terug op het hoogste niveau. Na de 1-1 in Kralingen werd ADO Den Haag in een memorabel duel na een 3-0 achterstand en een 4-4 eindstand vanaf de strafschopstip verslagen.

ADO Den Haag viel in een bomvol Cars Jeans Stadion aan, kreeg al snel kansen,maar een treffer bleef uit. Excelsior had nog niets laten zien toen Thijs Dallinga na hands van Amofa vanaf elf meter mocht vuren. Keeper Hugo Wentges keerde de slappe inzet, waarna topscorer Dallinga ook de rebound niet wist te benutten. Na korte afkoelingsperiode vanwege het gooien van voorwerpen op het veld nam de thuisploeg nog voor rust verdiend afstand dankzij een kopbal van Verheydt en een schot van Pires.

Na de 3-0 van Sem Steijn, vlak na rust uit een een-twee met Kishna, leek het gedaan. De Kralingers zetten wel aan, maar veel had het nog altijd niet om het lijf. ADO dacht nu wel klaar te zijn, maar werd na eerst een tweede gele kaart voor Assante door Azarkan en Niemeijer binnen vijf minuten wreed uit de slaap gerukt. Wankelend leek de thuisploeg het alsnog te gaan halen toen ook Excelsior met tien man kwam te staan na rood voor Chacon. Het publiek stond al massaal langs het veld, toen Dallinga er alsnog een verlenging uitsleepte.

In de verlenging zorgde Komljenovic voor een hernieuwde Haagse voorsprong, maar Excelsior vond via El Yaakoubi opnieuw een antwoord. In de penaltyloterij misten eerst Eyongo (Excelsior) en Moreo Klas (ADO Den Haag) en dat deed vervolgens Amofa ook bij een stand van 8-7 waardoor Excelsior feest kon vieren.