DEN HAAG - ADO Den Haag is donderdagmiddag gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. De opleving van de laatste twee wedstrijden kwam in het cruciale duel tegen Willem II tot stilstand. De Tilburgers zijn ook nog niet zeker van handhaving, maar kunnen dat zondag in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard alsnog bewerkstelligen.

Wat er al weken aan zat te komen gebeurde dan toch. Willem II deed de thuisploeg al snel pijn toen Vangelis Pavlidis na vijf minuten de score opende. Halverwege de eerste helft scoorde de aanvaller opnieuw. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar ging op advies van de var alsnog door tot ontzetting van ADO. Mocht de thuisploeg nog in zijn kansen geloven dan kreeg dat opnieuw een deuk toen El Khayati een strafschop miste, direct daarna gevolgd door de 0-3 van Wriedt.

Na de rust lukte het de murw geslagen Hagenaars niet om de bakens te verzetten. Michiel Kramer wist nog wel de eer te redden, maar het doek viel definitief toen Ché Nunnely kort hierna de eindstand op 1-4 bepaalde.