NEDERLAND - Vandaag start de Week van de Scheidsrechter. Van 1 oktober tot 9 oktober is het moment daar dat we onze (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal weer de eer geven die hen toekomt. Zonder scheids, geen wedstrijd!


De 'Week van de Scheidsrechter' is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om júist nu mee te doen en alle (assistent-) scheidsrechters te bedanken.

#scheidsbedankt!

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van alle verenigingsscheidsrechters of leg een presentje klaar in de kleedkamer. De verenigingen en voetballers worden opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de (assistent)scheidsrechters. Via #scheidsbedankt op Instagram en/of Twitter vind je veel initiatieven. Het leukste/mooiste initiatief dat gedeeld wordt via #scheidsbedankt wint 15 vrijkaarten voor een duel van het Nederlands elftal.