NAALDWIJK - Een week voor de derby tegen ADO '20 heeft RKVV DEM een morele opsteker gehad door de kelderkraker bij Westlandia te winnen. De ploeg van trainer Kiri Kalaitzis zegevierde met 0-2 en doet daarmee de rode lantaarn van de Derde Divisie over aan de Naaldwijkers.

DEM besliste het duel in de tweeede helft nadat men het in het eerste half uur lastig had in Naaldwijk. Op dat moment hield keeper Swen Verswijveren de Beverwijkers op de been. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de gasten steeds beter in het spel al was het uitvallen van back Jeroen Schavemaker, na een charge op de enkels, een fikse tegenvaller.

Na de rust stond de defensie van DEM als een huis en Westlandia kwam er dan ook niet door. Na een uur sloeg men vervolgens toe toen Mehmet gencer met een voorzet kwam die door aanvoerder Twan Verswijveren op waarde werd geschat. Hij klopte de Westlandia-doelman in de lucht en kopte raak: 0-1. Westlandie probeerde het met een slotoffensief, maar dit bracht nauwelijks enig gevaar. Sterker, in de omschakeling bleken de beste mogelijkheden voor DEM dat dan ook in de blessuretijd het duel definitief besliste via invaller Chardell Karg: 0-2.

DEM gaat hierdoor langs Westlandia en heeft nu twee punten voorsprong al hebben de Naaldwijkers nog wel een wedstrijd tegoed.