DEN HAAG - Bij het debuut van Alan Pardew als hoofdtrainer van ADO Den Haag heeft de club direct drie belangrijke punten gepakt. Directe concurrent RKC Waalwijk werd in het Cars Jeans Stadion met pijn en moeite verslagen (2-0).


De trainer drukte direct zijn stempel op de ploeg met een fors aantal wisselingen in de basiself. Meest opvallende was het passeren van aanvoerder Aaron Meijers voor de Belgische linksback Laurens de Bock. Na een gelijkopgaande openingsfase kwam de thuisploeg na een ruim half uur op voorsprong. Shaquille Pinas kopte raak na een vrije trap van John Goossens. De 1-0 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze kwam ADO Den Haag onder druk te staan van RKC Waalwijk, maar de defensie gaf geen krimp. Het duel werd uiteindelijk tien minuten voor tijd beslist na een rode kaart voor RKC-verdediger Lacroix. Aaron Meijers, na een uur in het veld gekomen voor Van Buren, ging achter de vrije trap staan en schoot onberispelijk raak: 2-0.

Door de zege heeft ADO Den Haag nu een voorsprong van vijf punten op de Waalwijkers en gaat het op doelsaldo ook VVV voorbij.