DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich ten koste van de amateurs van Gemert geplaatste voor de achtste finale van de KNVB-beker. Spits Thomas Verheydt was wederom belangrijk voor de geel-groenen. In het "Haags kwartiertje" maakte hij de twee beslissende doelpunten (4-2)

Met Eljero Elia voor het eerst sinds veertien jaar in de Haagse basis kwamen de Brabanders twee keer verrassend op voorsprong. Zeven minuten voor rust liet Willem den Dekker keeper Koopmans met een fraai schot kansloos. Een paar minuten later wist Elia echter de ruststand op 1-1 te brengen.

Nog geen twintig minuten na rust wist Den Dekker zijn tweede te maken, maar opnieuw hield de voorsprong niet lang stand. Binnen vier minuten maakte Cain Seedorf weer gelijk. Verheydt, in de laatste zes competitieduels al trefzeker, wist het duel in het slotkwartier te beslissen met twee treffers: 4-2.