DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zonder al teveel moeite de negende zege van het seizoen behaald. In een leeg Cars Jeans Stadion was de ploeg van trainer Ruud Brood met 2-0 te sterk voor VVV-Venlo.

Zonder de geschorste aanvoerder Boy Kemper kwam ADO al snel aan de leiding al had keeper Koopmans al in de eerste minuut moeten redden op een inzet van Roemer. Drie minuten later wist Sem Steijn, na een pass van Thomas Verheijdt, zijn directe tegenstander uit te kappen en tegen zijn oude club te scoren. In de eerste helft waren er vervolgens nog twee kansen voor Vicente Besuijen, beide op aangeven van Ricardo Kishna, maar hij kreeg de bal niet langs keeper Van Crooij.

Ook na de rust bleef ADO Den Haag de baas in eigen huis, mede omdat VVV aanvallend onmachtig bleek. Halverwege de tweede helft kwam dat ook in de score tot uitdrukking toen Kishna onder de voet werd gelopen en Verheydt koelbloedig bleef vanaf de strafschopstip: 2-0.