DEN HAAG - ADO Den Haag heeft donderdagavond verrassend de laatste acht van de KNVB-beker weten te bereiken door in eigen huis Go Ahead Eagles met het kleinst mogelijke verschil te verslaan.

Er was wel een portie geluk voor nodig voor de groen-gelen. Het mocht een klein wonder heten dat de bezoekers voor rust nog niet gescoord hadden. Rommens raakte het zijnet en de lat, er werd een bal van de Haagse lijn gehaald en de gasten hadden ook nog eens een penalty kunnen krijgen.

In de tweede helft had de bal wellicht weer op de stip gemoeten, al had ook ADO daar aanspraak op kunnen maken. Scheidsrechter Van de Graaf liet telkens doorspelen en er was geen VAR aanwezig. Go Ahead Eagles bleef beter en verdiende meer, maar ADO Den Haag was slagvaardiger en benutte één van de weinige kansen. Na een mooie en snelle aanval schoot Joël Zwarts binnen: 1-0.