DEN HAAG - De zorgen voor ADO Den Haag lijken met de week groter te worden. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo kwam de ploeg van Ruud Brood halverwege de tweede helft op voorsprong, maar stond het halverwege toch weer met lege handen. De druiven waren extra zuur omdat directe concurrent Willem II eerder op de dag wel wist te winnen, en men in Den Haag nu alle zeilen moet bijzetten om directe degradatie te ontlopen.

In een matige eerste helft waren de kansen schaars. Het dichtst bij een treffer was Abdelnasser El Khayati, maar zijn poging werd door Robin Pröpper van de lijn gekeerd.

In de tweede helft kwam de voorsprong er toch al was dat ietwat gelukkig. Na een kopbal van Vicente Besuijen op de paal stuitte de bal via het scheenbeen van Heracles-verdediger Noah Fadiga over de doellijn. Lang bleef de voorsprong echter niet staan, want nog geen vijf minuten later schoot Sinan Bakis vanuit de draai raak. Minstens net zo fraai was de uithaal van Rai Vloet tien minuten later met als gevolg de 1-2, al zag ADO-doelman Fraisl er daar niet gelukkig uit. De thuisploeg probeerde het nog met een slotoffensief, maar omdat dit zonder overleg gebeurde was de vijftiende nederlaag een feit.