DEN HAAG - Een schitterende uithaal van John Goossens van zo'n 35 meter heeft ADO Den Haag zaterdagavond toch nog een punt opgeleverd tegen Willem II (3-3).

In een boeiend duel waren de gasten uit Tilburg een uur lang de bovenliggende partij en mocht de thuisploeg met name keeper Koopman dankbaar zijn dat de score niet verder opliep. In het laatste half uur wist ADO de mouwen op te stropen en alsnog een punt uit het vuur te slepen. In de eerste helft kreeg Willem II al een handvol kansen waarvan er twee werden benut. Heerkens schoot van dichtbij de 0-1 binnen en vlak voor rust was het Pavlidis die deze score verdubbelde.

De thuisploeg leek wakker geschud en kwam sterk uit de kleedkamer toen Tomas Necid al binnen vijf minuten de aansluiting vond. Nog eens vijf minuten later was de marge echter alweer twee toen opnieuw Pavlidis trefzeker was. In die fase kroonde Luuk Koopmans zich tot uitblinker en hield ADO in de wedstrijd. In de slotfase leefde de ploeg van Groenendijk toch weer op met een aantal kansen en helemaal toen Necid in de 83e minuut weer hoop bracht. Het slotakkoord van Goossens die de bal strak in de kruising mikte was niet alleen prachtig, maar leverde tevens een punt op.

ADO Den Haag - Willem II 3-3 (0-2)
12. Heerkens 0-1
39. Pavlidis 0-2