DEN HAAG - Er staat geen maat op Georgios Giakoumakis op dit moment. De spits van VVV was afgelopen zondag al met twee treffers tegen Willem II verantwoordelijk voor de zege van de Noord-Limburgers, maar maakte het woensdagavond nog bonter door op bezoek bij ADO Den Haag liefst vier goals voor zijn rekening te nemen.

De Griek maakte zijn eerste al in de zesde minuut van het duel toen Pinas een overtreding beging op Machach. Vanaf de strafschopstip toonde de spits zijn koelbloedigheid en de 0-1 bleek tevens de ruststand.

Na de rust raakte de thuisploeg de grip op de spits helemaal kwijt die na een klein uur met een rake kopbal de score verdubbelde. Even mocht de thuisploeg hopen toen Samy Bourard de aansluiting vond, maar drie minuten later had Giakoumakis zijn derde er al inliggen met dank aan een grabbelende doelman Koopmans. Vlak voor tijd kreeg VVV nog een tweede strafschop te nemen en ook dit was een koud kunstje voor de Griek die hiermee zijn zestiende competitietreffer van het seizoen maakte en de topscorerslijst ruimschoots aanvoert: 1-4.