DEN HAAG - ADO Den Haag kwam vrijdagavond goed weg in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Dirk Kuijt kwam na een rode kaart voor Wehrmann op een 1-2 achterstand, maar wist in de slotminuut toch nog een punt te redden: 2-2.

ADO Den Haag had zijn handen vol aan het Jong AZvan Maarten Martens, maar kwam na een klein half uur opeens op voorsprong. Doelman Owusu-Oduro wist eerst nog te redden op een kopbal van Thomas Verheydt, maar werd in de rebound geklopt door Joël Zwarts.

Beide partijen kregen hierna de nodige kansen, maar het was Jong AZ dat na rust het meest efficiënt was. Soulyman Allouch tekende voor de gelijkmaker en Zico Buurmeester scoorde, tien minuten nadat ADO's Jordy Wehrmann met rood van het veld was gestuurd, de 1-2. Een nieuwe nederlaag diende zich aan voor de Kuijt-equipe, maar uit een rebound redde Amar Catic in de 90e minuut toch nog een punt voor groen-gelen.