DEN-HAAG - Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas. Tijdens de 18e editie van het Nationaal Schoolontbijt van 2 t/m 6 november verzorgt Meesterbakker Roodenrijs samen met andere ambachtelijke bakkers door heel Nederland gezond ontbijt voor basisschoolkinderen. Het thema dat dit jaar centraal staat, is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’.

Dat is het thema dit jaar. Want met zo’n goede basis voelen kinderen zich fitter en kunnen ze beter spelen en leren. Deelnemende bakkers onderstrepen hoe belangrijk het is om tijd te nemen voor je ontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt wordt in zijn geheel volgens de richtlijnen van het RIVM georganiseerd.

Volkoren helden
Volkoren producten spelen ook dit jaar de hoofdrol tijdens het Nationaal Schoolontbijt. Zo bestaat het ontbijt onder andere uit volkorenbrood, volkorenpuntjes en krentenbollen. Aangevuld met hartig en zoet beleg, zuivel, groente, fruit en thee. Het ontbijtpakket voldoet hiermee aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.

Ontbijtpakketten en lesmateriaal
Dit jaar vindt het Nationaal Schoolontbijt plaats van 2 t/m 6 november. Elke basisschool kiest zelf een ochtend in die week, waarop ze met alle klassen willen ontbijten. Meesterbakker Roodenrijs levert niet alleen uitgebreide ontbijtpakketten met zijn verse broden, maar ook een leuke kleurplaat. Daarmee is het Nationaal Schoolontbijt niet alleen een leerzaam, maar ook een leuk ontbijtfeest