NAALDWIJK - Tijdens een feestelijke ceremonie in Naaldwijk is Hofland Flowering Plants BV bekroond met het prestigieuze predicaat Hofleverancier. Deze eer werd uitgereikt door Meindert Stolk, loco-commissaris van de Koning en gedeputeerde Economie en Innovatie in Zuid-Holland, ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het familiebedrijf.

Een magisch moment

Op de langste dag van het jaar, vierde Hofland Flowering Plants BV een bijzondere mijlpaal. De kwekerij, bekend om haar lidcactussen en andere bloeiende planten, bestaat 125 jaar. “Niet veel bedrijven bereiken deze mijlpaal,” benadrukte Stolk in zijn toespraak. “Dit toont aan dat Hofland tegen een stootje kan en flexibel is, in staat om met de tijd mee te gaan.”

Familietraditie en innovatie

Het verhaal van Hofland Flowering Plants begon in 1899 met Jan Hofland, die aan de rand van Naaldwijk een kleine kwekerij oprichtte. Sindsdien heeft het bedrijf zich continu ontwikkeld, van de eerste verwarmde kas in 1921 tot de volledige automatisering in 2007. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Annemiek en Frank Hofland, die de traditie van innovatie voortzetten met duurzame verpakkingen en een uitgebreid assortiment.

Kroon op het werk

De uitreiking van het predicaat Hofleverancier is een kroon op het werk van5 generaties Hofland. “Het predicaat is geen automatisme,” legde Stolk uit. “Het vereist een bewuste keuze van het bedrijf en een grondige beoordeling door meerdere partijen, inclusief een positief besluit van Zijne Majesteit de Koning. Met het predicaat Hofleverancier toont Hofland Flowering Plants BV aan dat zij niet alleen historisch significant, maar ook toekomstgericht en innovatief zijn. Dit bedrijf verdient deze onderscheiding voor hun constante inzet en bijdrage aan de innovatie van de Zuid-Hollandse tuinbouw en economie."

Samen vieren

Hofland Flowering Plants BV kijkt vooruit naar een bloeiende toekomst. Met hun focus op duurzaamheid, innovatie en samenwerking, blijft dit familiebedrijf een belangrijke speler in de tuinbouwsector. Het jubileumjaar zal verder gevierd worden met diverse activiteiten, onder het motto ‘Let’s celebrate together’.