“Op een ochtend werd mijn zoontje van acht wakker en zei: ‘Mamma, jij hebt vier ogen’. Na een periode van onzekerheid volgde de diagnose; Floris bleek MS te hebben.”


Multiple sclerose (MS) is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij lichaamsfuncties uitvallen. In Nederland hebben 25.000 mensen MS. Dankzij onderzoek is de kennis over het ziekteverloop, behandelingen en de oorzaken van MS toegenomen. Dé oplossing is er echter nog niet.

MS treft meestal (jong) volwassenen, maar niet iedereen weet dat ook kinderen MS kunnen krijgen. Kinderen zoals Floris zijn nog volop in ontwikkeling, juist daarom heeft de ziekte bij hen een grote impact. Wanneer een kind de diagnose MS krijgt heeft dit gevolgen voor het hele gezin. Gelukkig kunnen kinderen met MS en hun familieleden terecht bij het Nationaal Kinder MS Centrum. Dit landelijke expertisecentrum is gevestigd binnen het Sophia Kinderziekenhuis van het Erasmus MC in Rotterdam en is gespecialiseerd in zorg voor en onderzoek naar MS bij kinderen. Dit onderzoek wordt structureel gesteund door Stichting MS Research.

Eva, de moeder van Floris heeft maar één wens; dat de MS van haar stoere mannetje wordt stopgezet. Dankzij donaties van trouwe donateurs van Stichting MS Research kan het wetenschappelijk MS-onderzoek doorgaan. Maar we zijn er nog niet. Onderzoek blijft hard nodig om de behandeling te verbeteren en MS uiteindelijk te stoppen. Als we begrijpen hoe MS bij kinderen ontstaat, helpt dit bij het vinden van oplossingen voor kinderen én volwassenen met MS.

Lees hier het verhaal van Eva. https://msresearch.nl/leven-met-ms/verhalen/verhaal-van-eva-moeder-van-floris/