WESTLAND - De gemeente is trots op Westlandse vrijwilligers. Specifiek voor jonge vrijwilligers wordt daarom jaarlijks De Uitblinker uitgereikt. Met de ‘Uitblinker’ zetten wij jongeren in het zonnetje die zich op een veelbelovende of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving. Dit kan als vrijwilliger en/of mantelzorger. U kunt aanmelden tot 20 november 2021 via Jonge Westlanders voor de Uitblinker gezocht! (uitblinkerwestland.nl)

De gemeente wil op deze manier jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken in de Westlandse samenleving.

Aanmelden jonge helden
Kent u een jonge held die belangeloos de (sport)vereniging helpt en/of voor mensen in de eigen omgeving zorgt? Meld hem of haar dan vóór 20 november 2021 aan voor de Uitblinker via de site www.uitblinkerwestland.nl. Een jury beoordeelt alle inzendingen. Daarna kunt u stemmen op de genomineerden. De prijs wordt tijdens de nieuwjaarsontmoeting van gemeente Westland op 7 januari 2022 uitgereikt.

Criteria
Je wordt niet zomaar een Uitblinker. Om daarvoor in aanmerking te komen gelden bepaalde regels. U mag alleen jongeren aanmelden die tussen 6 en 23 jaar zijn, in de gemeente Westland wonen, zich belangeloos inzetten en hiervoor niet eerder met een prijs beloond zijn.

Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:
- De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning
- De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht
- De jongere heeft een goed initiatief voor de Westlandse samenleving genomen
- De jongere heeft een uitzonderlijk talent
- De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen