WESTLAND - De heer A.C.A. (Albert) Zuidgeest uit Wateringen heeft op woensdag 10 mei bij zijn afscheid als voorzitter en vrijwilliger van Kringloopwinkel Wateringen-Kwintsheul uit handen van wethouder Van der Stee de WestlandStek ontvangen. De heer Zuidgeest ontving de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn langdurige en veelzijdige bestuurlijke inzet voor de kringloopwinkel.


De heer Zuidgeest is medeoprichter van de kringloopwinkel in 1994 en al vanaf de oprichting bestuurlijk betrokken, onder meer als voorzitter. Tevens is hij vertegenwoordiger van één van de vijf kerken waartoe de winkel behoort. Met zijn veelzijdige en bestuurlijke inzet heeft de heer Zuidgeest veel betekend voor de winkel en heeft hij een bijdrage geleverd aan de maatschappelijke en lokale functie hiervan.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.