WESTLAND - De gemeente Westland nodigt Westlandse vrijwilligers uit om gratis de stadsopera Maduro te bezoeken. Deze vindt plaats op zondag 4 september en dinsdag 6 september om 20.15 uur in theater Amare in Den Haag. De opera is een productie van Amare, het Residentie Orkest en De Dutch Don’t Dance Division in samenwerking met Kwekers in de Kunst en toneelschool Rabarber.


De gemeente mag 700 toegangskaarten uitdelen (350 per avond). Dit vloeit voort uit een schikking die de gemeente Westland en Kwekers in de Kunst in maart 2020 hebben getroffen in een conflict over een geldbedrag voor het verzorgen van een voorstelling.

Madurodam

Maduro is een gloednieuwe stadsopera over liefde, verzet en verraad in tijden van oorlog én over het ontstaan van Madurodam. Het is het verhaal van de jonge oorlogsheld George Maduro (1916-1945). Zijn tragische levensverhaal is helaas ook nu weer uitermate actueel.

Bij Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken, naast de musici van het Residentie Orkest en een cast van professionele solisten. De hoofdrollen worden vertolkt door de bekende musicalvedette Doris Baaten en de jonge bas-bariton Alexander de Jong.

Aanmelden

Aanmelden voor Maduro kan door een mail te sturen naar representatie@gemeentewestland.nl. In de mail moet behalve de contactgegevens ook worden aangegeven hoeveel kaarten er gewenst zijn (maximaal 2) en de organisatie voor wie het vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd. De kaarten worden per mail toegestuurd. Vol is vol.