NAALDWIJK - De gemeente is trots op Westlandse Uitblinkers: jongeren die zich op een veelbelovende, bijzondere of onderscheidende manier inzetten voor de Westlandse samenleving.

Met de ‘Uitblinker’ zetten we deze jongeren in het zonnetje. Op deze manier worden ook andere jongeren gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen en daarmee het verschil te maken. Uitblinkers kunt u vóór 15 oktober 2020 aandragen voor deze waarderingsprijs.

Aanmelden

Kent u een jonge held die belangeloos de (sport)vereniging helpt en/of voor mensen in de eigen omgeving zorgt? Iemand die zich in deze tijd veel inzet voor een ander? Meld hem of haar dan vóór 15 oktober 2020 aan voor de Uitblinker via de site www.uitblinkerwestland.nl. Een jury beoordeelt alle inzendingen. Daarna kunt u stemmen op de genomineerden. De drie winnaars van de Uitblinker 2020 worden, op basis van de stemmen, later bekend gemaakt.

Criteria

Je wordt niet zomaar een Uitblinker. Om daarvoor in aanmerking te komen gelden bepaalde regels. U mag alleen jongeren aanmelden die tussen 6 en 23 jaar zijn, in de gemeente Westland wonen, zich belangeloos inzetten en hiervoor niet eerder met een prijs beloond zijn.

Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning.
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht.
  • De jongere heeft een goed initiatief voor de Westlandse samenleving genomen.
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent.
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.