NAALDWIJK - Horecaondernemers in Westland mogen hun terrassen tot 1 oktober 2021 ruimer opstellen dan volgens de regels is toegestaan. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders deze week besloten. Dit geeft de horeca de gelegenheid om, zodra de terrassen weer open mogen, te voldoen aan de corona-afstandsnorm zonder dat dit tot een kleiner aantal gasten hoeft te leiden.


De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen voor de horeca. Om hen te ondersteunen, heeft de gemeente vorig jaar besloten in de zomer en het najaar een verruimde terrasopstelling toe te staan. In oktober is het besluit genomen dit te verlengen tot 1 mei 2021. Als gevolg van de landelijke maatregelen heeft de horeca hier tot nu toe echter nog geen gebruik van kunnen maken.

Overkapping
Om op het terras een aangenaam verblijfsklimaat te creëren is de gemeente ook bereid ontheffing te verlenen voor het overkappen van terrassen. De overkapping moet wel aan een aantal regels voldoen. Zo moet deze aan drie kanten open zijn. De gemeente brengt voor het verlenen van een ontheffing geen kosten in rekening.