WESTLAND - Gemeente Westland is ook dit jaar weer op zoek naar bijzondere sporters. Naar die inwoner die een sportieve topprestatie leverde, een coach die onmisbaar is of die sportploeg die samen een uniek resultaat behaalde. Vanaf nu kunt u uw favoriete sportieveling(en) aanmelden. Dit kan tot en met zondag 19 november. De uitreiking van de Westlandse Sportprijzen 2023 vindt plaats op donderdag 25 januari 2024 tijdens het Westlandse Sportgala.


Trots op alle talenten en vrijwilligers

Anko Goudswaard (wethouder sport): “Het sportgala is inmiddels een traditie. Westland is een sportieve gemeente en zet haar topsporters graag in spotlights. Van veel topsporters ligt het begin van hun carrière in Westland. Ik ben trots op al deze talenten, maar ook op alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Want voor topsport hebben we iedereen nodig, van de verenigingen, tot de rijdende ouders en van vrijwilligers tot de sporters zelf. Ik doe dan ook graag de oproep aan de inwoners en sportverenigingen om hun favorieten aan te melden voor de Westlandse Sportprijzen.”

Aanmelden en nomineren

U kunt uw favoriete sporter of sportploeg tot en met zondag 19 november aanmelden via gemeentewestland.nl/sportprijzen. Uit alle aanmeldingen nomineert een jury drie sporters of sportploegen per categorie. Deze jury bestaat uit sporters, sportvrijwilligers, een sportverslaggever en de wethouder sport. Ze kijken hierbij naar de sportprestaties van 1 december 2022 tot en met 31 december 2023. Gemeente Westland maakt de nominaties in januari 2024 bekend. Dan is het nog even spannend voor de genomineerden, want de uiteindelijke winnaars worden bekend maakt tijdens het Westlandse Sportgala op 25 januari 2024.