WESTLAND - De jaarwisseling is in Westland zonder grote incidenten verlopen. De sfeer op straat was over het algemeen gezellig. Wel was het op een aantal plekken onrustig en waren er wat brandjes, zodat de politie en brandweer in actie moesten komen. Ondanks het vuurwerkverbod werd er veel illegaal vuurwerk afgestoken. In Honselersdijk nam de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag.


“De jaarwisseling was relatief beheersbaar”, aldus burgemeester Bouke Arends. “Relatief, omdat er vooraf een flink aantal maatregelen is genomen om incidenten zoveel mogelijk te voorkomen. Ik constateer dat de meeste Westlanders de jaarwisseling ook dit jaar in kleinere kring hebben gevierd, conform de landelijke regels.”

De burgemeester bedankt de politie, brandweer en andere hulpverleners voor hun inzet. “Dankzij de goede samenwerking vooraf en vooral tijdens de jaarwisseling zijn er geen grote ordeverstoringen geweest, hoewel ik mij kan voorstellen dat veel mensen door het vele illegale vuurwerk dat werd afgestoken misschien een andere beleving hebben.”

De gemeente start vandaag met het opruimen van de openbare ruimte en het weghalen van de vuurtonnen. Inwoners die hun vuurton kwijt willen, kunnen dit melden bij de gemeente via telefoonnummer:14 0174
Door vuurwerk is op verschillende plekken schade ontstaan in de openbare ruimte. Die schade wordt de komende periode geïnventariseerd door de gemeente. Inwoners hoeven de schade dus niet zelf te melden.