WESTLAND - Kent u een plek in de gemeente Westland die groener mag worden? Dat komt goed uit, want de gemeente Westland zoekt twee plekken voor de aanleg van zogenoemde Tiny Forests. Dit is een minibos ter grootte van een tennisveld. Momenteel is er één in onze gemeente, aan de Oranjewerf in Maasdijk.


Kinderen van twee vlakbij gelegen basisscholen plantten het bos begin 2022 en verzorgen het sindsdien. Dat doen zij samen met vrijwilligers van Stichting Groener Maasdijk. De gemeente ondersteunt hen daarbij. In december ondertekenden deze drie partijen een overeenkomst waarin deze samenwerking is vastgelegd.

Veel voordelen

Een Tiny Forest heeft allerlei voordelen. Het verbetert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit en geeft verkoeling op hete dagen. De kinderen leren hier over natuur en kunnen hier ook reguliere lessen krijgen, zoals rekenen of taal. Bovendien is het een thuis voor dieren, van vogels tot kleine zoogdieren zoals egels.

Denk mee!

Het is een verrijking voor elke buurt”, zegt wethouder Michiel Ferwerda. “Daarom willen we er graag nog twee aanleggen. Waar deze moeten komen, bepalen we graag samen met inwoners. Daarom nodig ik alle Westlanders uit om plekken aan te dragen.”

Omdat het een leerzame plek is voor kinderen, is het de bedoeling om een Tiny Forest te verbinden aan een basisschool. Daarom is het ideaal als deze zich op maximaal vijf minuten loopafstand bevindt. Aanmelden als school is ook mogelijk. Op de pagina Minibossen in Westland kunt u uw idee doorgeven en meer informatie vinden.