WESTLAND - Wist u dat de gemeente Westland onderdeel uitmaakt van het Nationaal Park Hollandse Duinen? Dit park strekt zich uit van Hoek van Holland tot Hillegom en omvat naast natuurgebied de Hollandse Duinen – het 47 kilometer lange duingebied van Hoek van Holland tot Wassenaar – ook het stedelijke achterland. Van zaterdag 25 september t/m zondag 3 oktober staat het extra in de schijnwerpers met allerlei activiteiten. Wethouder Albert Abee (toerisme & recreatie) gaf op strandslag Vlugtenburg in ‘s- Gravenzande de aftrap door de speciale vlag te hijsen.

“Westland is trots op haar aandeel aan Nationaal Park Hollandse Duinen,’’ zegt de wethouder Toerisme en Recreatie Albert Abee. “De unieke combinatie van zee, duinen en het daar achter gelegen glaslandschap, waterstructuren en dorpen van Westland dragen bij aan de diversiteit en kwaliteit van dit nationaal park. Het maakt het leefgebied van onze gemeente uniek en verbindt ons tegelijkertijd met een heel aantal andere gemeenten aan de kust. Het is goed om in de Week van Nationaal Park Hollandse Duinen stil te staan bij en te genieten van dit landschap. Met elkaar zullen we blijven samenwerken om natuur, recreatie en toerisme te blijven verbinden en te versterken.”, aldus Albert Abee.

Activiteiten
“In de actieweek kunt u zich opgeven voor activiteiten zoals een surfworkshop, rondvaart naar Loosduinen en een fietstocht. Zo is er een chrysantenkwekerij te bezoeken, kunt u op excursie naar de Zandmotor of fietst u langs de verschillende tuinders om de ingrediënten voor een courgettesoep bij elkaar te sprokkelen. Het is echt een uniek gebied!

Meedoen aan een activiteit kan nog tot aanstaande zondag 3 oktober. Kijk op bezoek-westland.nl hoe u zich kunt aanmelden. Let op: vol = vol.