WESTLAND - We onderzoeken de mogelijkheden om het gebied rond de veiling en het World Horti Centre (WHC) anders in te richten. Een deel van het veilingterrein van Royal FloraHolland komt mogelijk vrij en we willen inzetten op een verdere ontwikkeling van de campus rond het WHC. Dit biedt mogelijkheden voor de Westlandse economie én samenleving. Er ontstaat zo ruimte in dit gebied om de positie van Westland als internationaal koploper in de glastuinbouw te versterken en te laten zien hoe Westland kan bijdragen aan het voeden en vergroenen van de wereld.

Mogelijkheden voor wonen, werken, sporten, recreëren en reizen

Maar er zijn ook kansen om andere wensen een plek te geven in dit gebied. Zo zijn er mogelijkheden voor het aanleggen van Hoogwaardige Openbaar Vervoersverbindingen (zoals een lightrailverbinding), woningbouw voor bepaalde doelgroepen en/of aantrekkelijke groene gebieden. Bovendien is het ook mogelijk om op langere termijn voorzieningen voor sporten of cultuur een plek te geven in dit gebied. Mogelijkheden genoeg. En die willen we onderzoeken, zodat we uiteindelijk een weloverwogen keuze kunnen maken.

Startbijeenkomst en verkenning

We gaan hiermee de komende tijd aan de slag en willen daarbij ook graag ideeën van inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden meenemen. Hiervoor gaan we tijdens het hele proces dan ook regelmatig met u in gesprek. We beginnen hiermee tijdens twee startbijeenkomsten op 1 oktober. In de middag organiseren we een bijeenkomst speciaal bedoeld voor ondernemers en stakeholders en in de avond een bijeenkomst die speciaal bedoeld is voor inwoners en andere geïnteresseerden. Beide bijeenkomsten vinden plaats in het World Horti Center en zijn ook online te volgen. In verband met corona is het aantal mensen dat fysiek aanwezig kan zijn bij de sessies beperkt, echter ook vanuit huis kunt u de bijeenkomsten volgen en uw eventuele vragen stellen. Aanmelden voor de bijeenkomsten is wel verplicht en kan via de aanmeldformulieren (zie voor informatie hieronder):

Startbijeenkomst verkenning Floragebied: ondernemers en stakeholders

Wanneer Donderdag 1 oktober 17.00 – uiterlijk 19.30

Waar World Horti Center, Europa 1 Naaldwijk of vanuit huis

Aanmelden via het formulier

Startbijeenkomst verkenning Floragebied: inwoners en andere geïnteresseerden

Wanneer Donderdag 1 oktober 20.00– uiterlijk 22.30

Waar World Horti Center, Europa 1 Naaldwijk of vanuit huis

Aanmelden via het formulier