NAALDWIJK - De invulling van de vrijwilligersprijs WestlandHart ziet er vanaf dit jaar anders uit. Geen week met activiteiten voor alle Westlandse vrijwilligers die wij zo enorm waarderen, maar vier reportages over organisaties en hun vrijwilligers die zijn genomineerd voor een jury- en publieksprijs. Genomineerde organisaties krijgen een geldbedrag. Hiermee kunnen zij iets moois doen voor hun vrijwilligers, zoals (online) trainingen aanbieden, extra vrijwilligers werven of een gekoesterde wens in vervulling laten gaan.


In Westland zetten heel veel mensen zich vrijwillig in voor een ander of voor een organisatie. Juist nu veel inwoners geraakt werden door de lockdown ontstonden bijzondere initiatieven en zetten vrijwilligers mooie hulpacties op. Het WestlandHart is een blijk van waardering van de gemeente Westland en Vitis Welzijn voor de passie en toewijding van al deze mensen.

Nieuw jasje
Voorgaande jaren trakteerden wij honderden vrijwilligers tijdens de Week van het WestlandHart op onder andere workshops, voorstellingen en bedrijfsbezoeken. Door de coronamaatregelen kon deze week in 2020 niet doorgaan en ook dit jaar is dat niet mogelijk. Om opnieuw teleurstelling te voorkomen is goed nagedacht over hoe deze prijs in een nieuw jasje gestoken kon worden en de aandacht toch maximaal naar onze vrijwilligers gaat.

“Ook in deze moeilijke tijden hebben we gezien dat Westland een hechte gemeenschap is waar we naar elkaar omkijken en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Daarom ben ik enorm blij dat we een passende manier hebben gevonden om onze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet”, zegt wethouder Piet Vreugdenhil hierover.

Vier genomineerde organisaties
Vanaf 2021 komen maximaal vier organisaties per jaar in aanmerking voor een bedrag van €2.500,-. Nieuw is ook dat organisaties maar eenmaal in de vijf jaar genomineerd kunnen worden. Hierdoor krijgen de vele vrijwilligersorganisaties die in Westland actief zijn gelijke kansen om te winnen.

Jury- en publieksprijs
Naast het geldbedrag zal een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van wethouder Piet Vreugdenhil, uit de vier genomineerden een winnaar kiezen die het WestlandHart krijgt uitgereikt. Vanaf de derde week van april worden de vier genomineerden aan u voorgesteld. Onder andere in een speciale tv-uitzending van de WOS en met mooie portretten in Groot Westland. Vanaf eind april kunnen inwoners hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. U kunt dan aangeven wie uw favoriet is. Meer informatie volgt binnenkort op de website WestlandHart.

Winnaars in juni bekend
De twee winnende organisaties worden in juni bekendgemaakt. Beide winnaars ontvangen het prachtige beeld van het WestlandHart.