WESTLAND - Op vrijdag 5 juni heeft wethouder Piet Vreugdenhil het WestlandHart uitgereikt aan Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) en Inloophuis Carma. Deze vrijwilligersjaarprijs werd voor de eerste keer uitgereikt en bestaat zowel uit een juryprijs als een publieksprijs.


Juryprijs

Stichting Kleine Ingrepen Mooie Gevolgen (KIMG) heeft de juryprijs gewonnen. Deze organisatie bestaat sinds 2013 en weet zo’n 25 vrijwilligers aan zich te binden. De organisatie biedt een steuntje in de rug aan mensen met weinig geld of met psychische problemen die zich met moeite staande weten te houden. Verschillende organisaties in Westland zoals het Sociaal Kernteam, Perspektief, GGZ Delfland, Jeugdformaat en Vitis Welzijn kunnen mensen aanmelden bij KIMG. De vrijwilligers van KIMG gaan met de mensen in gesprek om tot een plan te komen om hen te helpen. Vervolgens zoekt KIMG sponsoren voor de materialen en diensten om het plan uit te voeren. De vrijwilligers doen klussen zoals verven, behangen, tuinaanleg of andere klussen in en rondom het huis.

De jury is van mening dat deze relatief kleine organisatie met beperkte middelen écht het verschil maakt in de leefomstandigheden van mensen, waardoor zij in de gelegenheid worden gesteld een frisse (her)start te maken. Dit verdient een stimulans door het toekennen van het WestlandHart. Wethouder Vreugdenhil ging op bezoek met het kunstwerk, het bijbehorende geldbedrag en een feestelijke taart.

Publieksprijs
Naast de juryprijs van het WestlandHart is ook de publieksprijs toegekend. Wethouder Vreugdenhil ging op bezoek bij Inloophuis Carma om het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag uit te reiken, dat met een meerderheid van 37% van de ruim 2.400 publieksstemmen, de publieksprijs verdiende.

Inloophuis Carma is in januari 2011 gestart in Westland. Inmiddels hebben ruim 50 vrijwilligers zich verbonden aan Inloophuis Carma, als gastvrouw of –heer, bestuurslid of activiteitenbegeleiding, waardoor zij bijna dagelijks geopend kunnen zijn. In Inloophuis Carma kan iedereen die daar behoefte aan heeft terecht voor een luisterend oor, lotgenotencontact, informatie en ontspannende of creatieve activiteiten.

Week van het WestlandHart
De Week van het WestlandHart stond gepland van 16 tot en met 20 maart 2020, met uitreiking van de prijzen op 19 maart. Op 12 maart zijn, in verband met de coronamaatregelen, alle activiteiten tijdens de Week van het WestlandHart geannuleerd. Omdat de maatregelen een grotere impact hebben, langer duren en evenementen van meer dan 100 personen tot 1 september niet zijn toegestaan, heeft de organisatie besloten de activiteiten dit jaar niet meer te organiseren. Vanzelfsprekend zal in 2021 weer een passende invulling gegeven worden aan de Week van het WestlandHart.