NAALDWIJK - Voor de nieuwbouw van basisschool De Hoogvlieger sprak de gemeente Westland de voorkeur uit voor een locatie aan de Hoogwerf ter hoogte van de Theaterloods. De gemeente Westland is eigenaar van de grond en bovendien is deze locatie goed bereikbaar. De realisatie van dit schoolgebouw op deze locatie geeft ook nog een kwaliteitsimpuls aan de noordpunt van de Hoge Bomen. Een plek voor de school in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Vlietweg is op korte termijn niet haalbaar. Om de school toch snel een nieuw gebouw te geven koos de gemeente voor een locatie buiten het ontwikkelgebied Vlietweg.


Op dit moment is de basisschool gehuisvest in tijdelijke units aan de achterzijde van zwembad de Hoge Bomen. Dit is niet wenselijk en daarom is nieuwbouw de wens van de basisschool en de gemeente.

Wethouder Goudswaard (Onderwijs): ‘’Samen met De Hoogvlieger deel ik de wens voor een mooi nieuw schoolgebouw, dat verdienen zij ook. Daarom ben ik blij dat we deze voorkeurslocatie nu verder gaan onderzoeken.’’

De komende tijd wordt onderzocht of het bouwen van de nieuwe school op deze locatie mogelijk is. En of het mogelijk is de functie van de school en de Theaterloods met elkaar te combineren. Daarover gaat de gemeente in gesprek met alle betrokkenen.

Wethouder Ferwerda (Gebiedsontwikkeling): “Na verkenning van het ontwikkelgebied rondom de Vlietweg en het sportpark bleek dit de meest geschikte locatie. Ik ben blij dat deze eerste stap in de ontwikkeling nu is gezet! Samen met de verschillende stakeholders gaan we nu aan de slag met de verdere ontwikkeling van de Vlietweg en omgeving.’’